Historia del club

LA NOSTRA CENTENARIA HISTORIA


La Unió Esportiva Sant Joan Despí, es una associació esportiva inscrita en el Registre de la Generalitat amb el  Nº 1124.

El club va ser fundat en l'any 1906 i té la seva Seu Social en el Camp Municipal del Barri Centre,  C/ Francesc Macià  nº 56 del nostre municipi.

Actualment té 24 equips de futbol que participen en les competicions de la Federació Catalana de Futbol, i escolars organitzades pel consell Esportiu Escolar del Baix Llobregat.

Amb prop de 400 esportistes i mes de 500 socis, la Unió Esportiva Sant Joan Despí és un referent esportiu per a la nostra ciutat que a mes de l'ensenyament tècnic del futbol , pretén transmetre als nostres joves  els valors de l'esport a fi de formar esportistes i sobretot persones.
EL NOSTRE ESCUT

L'escut representa els colors del nostre club: Vermell i blanc, i inclou el símbol de la nostra ciutat (SANT JOAN DESPÍ). Dintre de l'escut  la senyera de Catalunya.

El vermell i el blanc són els colors del nostre club, el qual amb orgull vesteixen els jugadors que representen a la nostra entitat.
EL NOSTRE HIMNE

SANT JOAN DESPÍ, SANT JOAN DESPÍ

 

AMB AQUEST CRIT DE L'AFICIÓ

ANIMAREM ALS JUGADORS

FEM UNA PINYA

 

HEM D'ANAR JUNTS

I ACONSEGUIR UN EQUIP GUANYADOR

 

SEMPRE ENDAVANT SANT JOAN DESPÍ

NOSALTRES SEMPRE ESTEM AMB TU

 

VINGA VALENTS

 

DONEU-HO TOT

PER DEFENSAR

 

NOSTRES COLORS

LLUITEU AMB FORÇA

 

I AMB BON ESPERIT

QUE HEM DE GUANYAR, COM NO  AQUEST PARTIT

 

SEMPRE ENDAVANT SANT JOAN DESPÍ

NOSALTRES SEMPRE ESTEM AMB TU

 

VISCA EL SANT JOAN,SANT JOAN DESPÍ

CRONOLOGÍA
1906-1930
L'any 1906 va nèixer l'equip de futbol de Sant Joan Despí. En un poble eminentment agrícola, aquest nou esport va causar un gran impacte entre el jovent. El foot-ball, com es coneixia en aquells moments pels seus precedents anglesos, es vivia amb una gran intensitat a Sant Joan Despí i els partits de la màxima rivalitat, amb el Santfeliuenc, treien espurnes.

Es va començar a jugar en un terreny que havia als voltants del Camí del Mig i al 1908 es va construir un camp en uns terrenys propers a on està ubicat l'actual, però acabaria éssent terreny agrícola cap a l'any 1912. Sense camp, l'equip es va disoldre.

Al 1916, amb la construcció d'un camp a Can Tusquets es va formar de nou l'equip. Tres anys després el camp es traslladava davant l'antiga casa dels Tilos, vora l'actual autopista. No cal dir que en aquells primers anys l'economia era molt minsa. Els jugadors pagaven els desplaçaments i l'equipació. Per sufragar despeses, els jugadors van plantar civada als marges del camp de futbol.
1931-1950
Al 1931 es va formar la Penya Ni Cinc i, un any més tard l'Ajuntament va construir un nou camp entre la riera d?en Nofre i el camí del Mig. Es posaven teles de sac al voltant perquè la gent que volgués veure el partit hagués de pagar entrada. Posteriorment, es va constituir el Club de Futbol Sant Joan, amb seu al Foment.

D'aquesta etapa destaquen jugadors com Joan Babot, que va arribar a ser professional i va jugar al FC Barcelona i a l'Espanyol, i Francesc Calvet, que va fitxar pel Barcelona a finals de l'any 1939. Cal destacar que el Sant Joan Despí va ser campió del Llobregat la temporada 1934-35, i sotscampió la temporada següent.

Després de la Guerra Civil es va continuar practicant el futbol, però, els jugadors havien de vincular-se al "Frente de Juventudes". Amb la guerra i amb les inundacions, el Sant Joan Despí va perdre molt del seu patrimoni, tant documental com de trofeus. A mitjans dels anys quaranta, l'activitat futbolística a Sant Joan Despí es va dissoldre i els jugadors van marxar als equips de municipis veïns.
1951-1960
Després d'un periode d'inactivitat, als cinquanta es recupera el Club Futbol Sant Joan, que disposava d'un equip afeccionat, un infantil i un altre de veterans.

L'any 1952 es va inaugurar l'actual camp de futbol.
1961-1980
El club va viure els seus millors moments als anys seixanta, quan va arribar a militar a la Tercera Divisió, per després anar perdent categories.Als anys 70 l?equip militava a Segona o a Tercera Regional.
1981-1990
El Sant Joan Despí va fer un paper molt notable la temporada 1983-84 al Campionat d’Espanya d’Afeccionats Sub-23. L’equip, que militava a Segona Regional, ja va donar la gran sorpresa a la fase prèvia en derrotar el FC Santboià, de Tercera Divisió. Arribaria fins als vuitens de final, fase en què seria eliminat per l’amateur del FC Barcelona, el gran favorit. El 1991 el CF Sant Joan Despí es va fusionar amb l’Atlètico Villadolores i l’Atlético Torreblanca formant la Unió Esportiva Sant Joan Despí. També des del 1991 funciona l’Escola Municipal de Futbol.
1991-2006
Al 1996 l'entitat va rebre la Medalla de la Ciutat, en reconeixement a la tasca de difusió de l'esport al municipi, de la mà del en aquell moment alcalde, Eduard Alonso, en el marc de la celebració del 90è aniversari. Un aniversari que va comptar amb nombrosos partits i esdeveniments socials, culminats per un sopar de germanor.
EL NOSTE CENTENARI
GENER 2006
Tret de sortida a l'any de celebració del Centenari de la UE Sant Joan Despí.
Activitats durant tot l'any per commemorar el primer segle del club.

El passat dissabte dia 21 de gener del 2006 va tenir lloc l'acte de presentació del Centenari de la Unió Esportiva Sant Joan Despí, al que van assistir el president de la Federació Catalana de Futbol i representants de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, així com l'alcalde de la ciutat, Eduard Alonso.

En el decurs de l'acte la junta directiva va donar a conèixer els elements creats per commemorar els seus cent anys d'història. El logotip, el cartell, la samarreta i l'estendart confeccionats per un any pròdig en activitats.

L'equip de futbol representatiu de la ciutat té, d'entre altres activitats, previst celebrar conferències sobre futbol, torneigos que comptaran amb la col·laboració d'equips del FC Barcelona i el RCD Espanyol, la plantada de l'arbre del Centenari, la inauguració d'un monolit commemoratiu, una exposició, una cercavila i una pujada a Montserrat. Els actes conclouran amb un sopar de germanor.

A l'acte de presentació el club va fer lliurament de l'insignia d'or del club a la Comissió del Centenari i a les autoritats presents. La Federació Catalana de Futbol també va lliurar una placa a l'entitat.

Aquest any tant important per aquest equip, actual lider del seu grup a Segona Territorial, es complementarà amb una important remodelació del camp municipal del barri Centre i la implantació de gespa artificial.
DESEMBRE 2006
La Unió Esportiva Sant Joan Despí tanca l'any del  Centenari.

2006 ha estat un any molt intens per a la Unió Esportiva Sant Joan Despí. Dotze mesos durant els quals s'han celebrat a la ciutat gran quantitat d'esdeveniments esportius, culturals i festius per commemorar el primer segle de vida d'aquesta entitat.
CRONOLOGIA FOTOGRAFICA
                                                                                 
VIDEOS CENTENARI

Acte de presentació del Centenari de la Unió Esportiva Sant Joan Despí.
Partit disputat en el nostre camp amb el RCD ESPANYOL en conmemoraciò del nostre centenari
Ajuntament de Sant Joan Despí
Despí Sport
Clinica Dent-Al
Restaurante Bokado
BLAUMEDIA RETOLS
Caixa Penedès
CAFETERIA HORUS
NIZATOURS
MONTEPINOS
Stam Telecomunications SL
Caixa Laietana